تور ترکیه: طرز تهیه پیده (پیتزا ترکی)؛ غذای لذیذ ترکیه ای!

به گزارش فروشگاه کوچک، پیده غذای ترکی خوشمزه ای است که گاهی با نام پیتزا ترکی هم شناخته میشود. پیده خمیری ترد و نازک دارد که معمولا آن را به صورت قایق شکل می دهند و با مخلفات متنوع در تنورهای ذغالی طبخ می نمایند. از جمله ترکیب های پرطرفدار که داخل پیده استفاده میشود، میتوان به گوشت ادویه زده و دودی، گوشت خرد شده بره، گوشت مرغ، یا سوسیس اشاره نمود. در خبرنگاران بلاگ ما به آموزش پیده مرغ و پیده گوشت به همراه آموزش خمیر مخصوص آن میپردازیم. برای شام این غذای خوشمزه را درست کنید.

تور ترکیه: طرز تهیه پیده (پیتزا ترکی)؛ غذای لذیذ ترکیه ای!

بهترین تجربه سفر را با تور ترکیه در خاطراتتان ثبت کنید. از استانبول زیبا تا آنتالیا رویایی و بالون سواری در شهرهای ترکیه تا کلی تفریح دیگر در انتظار شماست، خاطراتی از مردم مهمانواز ترکیه که همیشه در ذهن شما خواهد ماند.

مواد لازم برای خمیر پیده و رومال کردن آن
آرد400 گرم
خمیر مایه فوری1 قاشق سوپ خوری یا 10 گرم
آب ولرم250 میلی لیتر یا یک پیمانه
روغن مایع3 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق غذاخوری سرخالی
شکر1 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ1 عدد
شیر2 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای ترکیبات داخلی پیده مرغ
سینه مرغ1 عدد
فلفل دلمه ای خرد شده3 قاشق غذاخوری
ذرت3 قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده2 قاشق غذاخوری
پیاز1 عدد
رب1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زرچوبه و آویشنبه میزان لازم

مراحل تهیه پیده:

1- برای تهیه خمیر پیده، خمیر مایه رو داخل ظرفی بریزین و شکر رو بهش اضافه کنید.

2- آب ولرم رو اضافه کنید. دمای آبی که اضافه میکنید باید حدود 40 درجه باشه و اگه دماسنج ندارین، باید طوری باشه که وقتی نوک انگشت رو داخل آب میزنید گرمی آب رو کاملا حس کنید اما انگشت رو نسوزونه.

3- روغن مایع رو هم اضافه و مواد رو مخلوط کنید.

4- آرد رو کم کم اضافه کنید؛ بسته به نوع و کیفیت آرد ممکنه همه آرد مصرف بشه یا کمی از اون باقی بمونه. بنابراین آرد رو یکجا اضافه نمیکنیم.

5- وقتی مایه کمی حالت خمیری به خودش گرفت، نمک رو اضافه و مخلوط کنید. (نمک رو مستقیم به خمیر مایه اضافه نمیکنیم چون مانع فعال شدن خمیر مایه میشه و همواره همراه آرد به مواد اضافه میشه).

6- دوباره آرد رو کم کم اضافه کنید تا جایی که خمیر نرم و لطیفی به دست بیاد که به دست نمیچسبه! از اضافه کردن آرد زیاد خودداری کنید؛ چون آرد زیاد باعث سنگین شدن خمیر و به اصطلاح خفه شدن خمیر میشه و بعد از پخت خمیرتون خشک میشه و بافت خوبی نداره.

7- بعد از اینکه خمیرتون آماده شد، روی صفحه کار خمیر رو به مدت 10 دقیقه به خوبی ورز بدین.

8- خمیر رو با کف دست ورز بدین و هیچ موقع خمیر رو چنگ نزنین. چون باعث میشه خمیر چسبنده بشه و مجبور به اضافه کردن آرد بیشتر بشین و کیفیت کارتون پایین بیاد. ورز دادن خوب خمیر باعث میشه چسبندگی خمیر گرفته بشه و خمیر یکدست بشه.

9- خمیر رو داخل ظرفی بذارین و روی اون سلفون بکشین و با یه پارچه بپوشونین و در محیط به مدت یک ساعت استراحت بدین تا حجم خمیر دو برابر بشه.

10- وقتی خمیر به خوبی استراحت کرد و حجمش دو برابر شد، سلفون رو بردارین و با دست پف خمیر رو بگیرین. روی صفحه کار رو کمی آرد پاشی کنین و خمیر رو ورز بدین تا کاملا هوای داخل خمیر خارج بشه.

11- خمیر رو سه قسمت کنید و هر قسمت رو چونه کنید(اگه دوست داشتید پیده هاتون کوچیک تر باشه میتونین به چهار قسمت تقسیم کنید).

12- صفحه کار رو مجددا آرد پاشی کنید و چونه خمیر رو با وردنه به شکل بیضی به ضخامت نیم سانت باز کنید.

13- برای آماده کردن مواد داخلی، یک عدد سینه مرغ بزرگ رو با پیاز و نمک و فلفل و آب بپزین و بعد از پخت ریش ریش کنید. داخل تابه ای یک عدد پیاز نگینی خرد شده رو با روغن تفت بدین تا طلایی بشه و مرغ پخته رو بهش اضافه کنید و تفت بدین و نمک و ادویه های دلخواهتون مثل فلفل سیاه و فلفل قرمز و آویشن و زردچوبه و… رو اضافه کنید.

فلفل دلمه ای نگینی خرد شده و ذرت رو هم اضافه کنید و در نهایت یک قاشق رب به مواد بزنین و خوب تفت بدین تا مواد یکدست رنگ بگیرن و تفت بخورن و در نهایت حرارت رو خاموش کنید و بعد جعفری رو اضافه و مخلوط کنید. (حرارت باعث میشه جعفری تغییر رنگ بده! به همین دلیل بعد از خاموش کردن جعفری رو اضافه میکنیم.)

14- داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار بدین و کاغذ روغنی رو چرب کنید. خمیر رو روی اون قرار بدین از مواد میانی روی خمیر پهن کنید طوری که از کناره ها کمی فاصله داشته باشه و روی مواد پنیر پیتزا بریزین و حالا کناره های خمیر رو روی اون برگردونید.

15- و بعد گوشه ها رو به هم بچسبونید؛ طوری که شکل قایق به خودش بگیره. (گوشه ها رو با دقت بچسونین! در صورتی که خمیر رو زیاد آرد پاشی نموده باشین ممکنه به خوبی نچسبن و داخل فر از هم باز بشن در این صورت دستتون رو کمی با آب خیس کنید و گوشه ها رو به هم وصل کنید). بعد از این کار میریم سراغ رومال.

16-برای رومال، یک عدد زرده تخم مرغ رو با چنگال بزنید تا از حالت لختگی خارج بشه و دو قاشق شیر بهش اضافه و مخلوط کنید.

با قلمو از مواد رومال کناره های خمیر بزنین تا یکدست رنگ بگیره. پیده رو داخل فر 180 درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده به مدت 25 الی 30 دقیقه قرار بدین. تا زمانی که روی پیده طلایی بشه. اگه فرتون گازی هست و روی پیده خوب طلایی نشد، چند دقیقه آخر گریل رو روشن کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع پیتزا

17- پیده رو بعد از پخت از فر خارج کنید و وقتی هنوز داغه با قلمو روی خمیر کمی روغن برنین تا براق بشه. بعد اجازه بدین کمی از دما بیفته. بعد از کاغذ روغنی جدا کنید و داخل ظرف سرو برش بزنین و با سبزیجات مختلف و سس کچاپ یا فلفل سرو کنید.

طرز تهیه پیده گوشت:

در صورتی که دوست داشتید پیده گوشت درست کنید، به جای مرغ از گوشت چرخ نموده بهره ببرید! یک عدد پیاز رو تفت بدین تا طلایی بشه و گوشت چرخ نموده رو بهش اضافه کنید و خوب تفت بدین تا بپزه و تغییر رنگ بده. بعد ادویه ها رو اضافه کنید و بعد فلفل دلمه ای و ذرت و در اخر هم رب و جعفری رو اضافه کنید.

گاهی گوشت داخل پیده به صورت خام داخل خمیر قرار داده میشه تا به همراه خمیر و داخل فر بپزه؛ در اون صورت گوشت چرخ نموده رو با پیاز رنده شده و ادویه دلخواه مخلوط کنید و روی خمیر پهن کنید و در صورت دلخواه روی اون فلفل دلمه ای یا گوجه خرد شده قرار بدین و بعد داخل فر بذارین.

پیده مخصوص گیاهخواران

کسایی که گیاهخوار هستن، میتونن از انواع سبزیجات و سویا به همراه قارچ و فلفل دلمه ای و ذرت و گوجه فرنگی و… داخل پیده استفاده کنن. یکی دیگه از غذاهایی که در عین خوشمزه بودن برای گیاهخوراها مناسبه، لازانیا اسفناجه.

نکات مهم در تهیه پیده:

  • استفاده از پنیر پیتزا روی پیده دلخواهه! و گاها پیده بدون پنیر درست میشه. بنابراین اگه دوست نداشتین میتونید حذفش کنید.
  • در صورت دلخواه بعد از زدن رومال روی خمیر میتونید کنجد بپاشید و بعد داخل فر بذارین.
  • برخی ها بعد از آماده کردن پیده یک عدد تخم مرغ هم روی اون میشکنن و بعد داخل فر قرار میدن.
  • از آرد سفید و آرد نانوایی میتونین برای تهیه پیده بهره ببرید.

پیده رو با ترکیبی که دوست دارین و به ذائقه خانوادتون نزدیکه آماده کنین و از خوردنش لذت ببرین. قطعا این غذا هم مثل پیراشکی مرغ مورد استقبال همه قرار میگیره. یکی از مزیت های آشپزی در خانه اینه که میتونین از مواد دلخواه استفاده کنین و هر چیزی که دوست نداشتین رو حذف یا جایگزین کنید. این غذای نو را درست کنید و لذت ببرید.

منبع: اُکالا
انتشار: 24 آذر 1400 بروزرسانی: 24 آذر 1400 گردآورنده: foroshgahak.ir شناسه مطلب: 1964

به "تور ترکیه: طرز تهیه پیده (پیتزا ترکی)؛ غذای لذیذ ترکیه ای!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تور ترکیه: طرز تهیه پیده (پیتزا ترکی)؛ غذای لذیذ ترکیه ای!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید