آیا التهاب عضلات قلب از عوارض واکسن کرونا است؟
به گزارش فروشگاه کوچک، یک گروه بین المللی از محققان بین تزریق واکسن فایزر و موارد نادری از التهاب عضلات قلب در مردان 16 تا 30 ساله ارتباط معناداری شناسایی کردند. پس از شنیدن این خبر، نگرانی عمومی در خصوص عوارض واکسن کرونا افزایش یافته، ولی محققان بر این باورند این عوارض جدی نیست و در موارد نادری رخ می دهد.
به گزارش خبرنگاران، بر اساس این تحقیقات از هر پنج هزار مرد جوان که واکسن فایزر را دریافت کردند، ممکن است یک نفر این عارضه جانبی موسوم به میوکاردیت (التهاب عضله قلب) را تجربه کند.
اطلاعاتی که تا به امروز به دست آمده برای اثبات رابطه بین تزریق واکسن و میوکاردیت کافی نیست و عوامل متعدد موثر بر التهاب قلب، برقراری ارتباط قطعی بین این دو را با دشواری روبرو نموده است.
حتی در صورت اثبات وجود این رابطه نیز توجه به این موضوع لازم است که بخش عمده موارد میوکاردیت که پس از واکسیناسیون اتفاق افتاده، بسیار خفیف بوده و توسط داروهای ضد التهاب کنترل شده است.
پس از شنیدن این خبر، نگرانی عمومی در خصوص عوارض واکسن کرونا افزایش یافته، ولی محققان بر این باورند این عوارض جدی نیست و در موارد بسیار نادر رخ می دهد.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید 19 از اواخر سال 2019 در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه دنیا منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت دنیای در اسفند 98 (فوریه 2020) بروز پاندمی (همه گیری دنیای) این بیماری را تأیید کرد.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی به وسیله دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می گردد.
تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مسائل گوارشی از جمله علائم بیماری کووید 19 است. بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می شوند.
جهش ویروس کرونا در انگلیس، برزیل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی های جدیدی را در دنیا به وجود آورده است.
انگلیس اولین کشور اروپایی بود که واکسیناسیون را شروع کرد و آن را سریع تر از سایر کشوها پیش برد. اما اکنون دچار چالش شیوع گونه های مختلف ویروس کرونا شده است.
منبع: ایرنا
منبع: جام جم آنلاین