تسکین درد قاعدگی با روش های خانگی و دارویی

به گزارش فروشگاه کوچک، درد قاعدگی در بیشتر خانم هایی که پریود می شوند وجود دارد. پس از تخمک گذاری، درد پریود شروع می شود و این درد در قسمت پایین شکم و کمر رخ می دهد. معمولا 1 تا 2 روز قبل از قاعدگی این درد شروع شده و 2 تا 4 روز طول می کشد. میزان درد در خانم ها متفاوت است. از دیگر علائم این درد در دوران قاعدگی می توان به تهوع، استفراغ، عرق کردن، سرگیجه، سردرد و اسهال اشاره کرد. چندین روش متفاوت برای کاهش و تسکین درد قاعدگی دارد که در اینجا به آنها اشاره خواهیم کرد.

تسکین درد قاعدگی با روش های خانگی و دارویی

تسکین درد قاعدگی با دارو

1. استفاده از مسکن

در هنگام بروز درد پریودی، اولین گزینه ای که به ذهن همه می رسد استفاده از داروهای مسکن است. این داروها نیازی به نسخه ندارند و می توان به راحتی آن ها را از داروخانه خریداری کرد. مسکن ها جریان خون را تسکین بخشیده و گرفتگی رحم را کاهش می دهند و بدین طریق به تسکین درد قاعدگی کمک می کنند. مسکن های مورد مصرفریال داروهایی نظیرد ایبوپروفن یا ناپروکسن و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) هستند.

2. داروهای ضد بارداری

داروهای ضد بارداری هورمونی برای جلوگیری از تخمک گذاری و کاهش شدت درد پریود مفید هستند. این داروها باعث نازک شدن پوشش رحم، تنگی و خونریزی می شوند. انواع دیگر داروهای کنترل بارداری، از جمله برخی از انواع IUD هورمونی، حلقه های واژینال، پچ ها و تزریق ها نیز می توانند به کاهش گرفتگی کمک کنند. تمام این داروها باید تحت نظر پزشک مصرف شوند و مصرف غیر تجویزی آن ها موجب بهم ریختگی هورمون ها و به تبع آن به هم ریختگی سیکل قاعدگی می گردد.

تسکین درد قاعدگی با درمان های خانگی

1.گیاه درمانی(طب سنتی)

داروهای گیاهی متفاوتی وجود دارد که به تسکین درد قاعدگی کمک می کند و عوارض جانبی آن بسیار کمتر از داروهای شیمیایی است.

  • استفاده از بابونه به صورت دم کرده در طول روز و هنگاه خواب
  • اسطوخودوس، رازیانه و پیکنوژنول به صورت دم کرده
  • صرف پودر زنجبیل در 3 تا 4 روز اول قاعدگی
  • استفاده از عرق یا دم کرده بومادران
  • استراحت و خواب راحت و ورزش منظم
  • مصرف یک فنجان سنبل الطیب قبل از غذا

2. حمام آب داغ یا کیسه آب گرم

حمام آب گرم برای کاهش درد و تسکین درد قاعدگی مفید است. می توانید در آب داغ بشینید یا کیسه آب گرم به شکم خود بگذارید.

3. رژیم غذایی مناسب

یک رژیم غذایی کم چرب باعث کاهش التهاب در بدن می گردد. رژیم غذایی کم چربی و حاوی سبزیجات نه تنها باعث بهبود سلامتی شما می گردد، بلکه باعث کاهش درد پریودی نیز می گردد. به جای استفاده از چربی های حیوانی از چربی های اشباع نشده مثل روغن زیتون، روغن ماهی، ویتامین ب 1 و لبنیات کم چرب استفاده کنید.

مصرف این اسیدهای چرب که عمدتا در غذاهایی مانند ماهی، آجیل ها مثل گردو، بادام و یا دانه هایی مانند کنجد وجود دارد، سبب کاهش علائم درد هنگام پریود می گردد. همچنین از زعفران، رازیانه، ترخون، تره فرنگی، موسیر، فلفل سیاه، دارچین و پوست پرتقال بیشتری در موقع طبخ غذاها استفاده کنید.

مواد غذایی که در این دوران مصرف می گردد، اهمیت زیادی در حفظ توانایی بدن و حتی تسکین دردها دارد. بهتر است در این دوران از غذاهایی با طبع گرم استفاده گردد. به علاوه خوردن غذاهایی که خونساز هستند نیز در این دوران توصیه می گردد. غذاهایی مثل زرده تخم مرغ عسلی، حلوا، آب سیب و. . . مفید است.

4. مصرف منیزیم

افزایش مقدار منیزیم در رژیم غذایی باعث کاهش درد پریودی می گردد. در واقع منیزیم باعث تنظیم عملکرد اعصاب و عضلات شده و از این طریق به تسکین درد قاعدگی کمک می کند. مقدار مناسب منیزیم برای خانم ها در سن باروری 320 میلی گرم در روز است. یک اونس بادام یا نصف فنجان اسفناج جوشیده 80 میلیگرم منیزیم دارد. مقدار منیزیم مصرفی به شدت درد شما و عوامل مختلفی بستگی دارد. بنابراین پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

5. ماساژ و طب سنتی

ماساژ با روغن های مسکن باعث کاهش درد پریودی می گردد. برای این کار روغن زنجبیل یا روغن بابونه را یک تا دو روز قبل از شروع قاعدگی در محل درد بمالید. همچنین طب سوزنی باعث آرام شدن سیستم عصبی می گردد و خون بیشتری به اندام های داخلی منتقل می کند. طب سوزنی تاثیر ضد التهابی نیز دارد.

نکات قابل توجه

  • درباره درد قاعدگی باید توجه داشت که بهتر است بررسی هایی توسط پزشک متخصص انجام گردد تا در صورت وجود بیماری رحمی، این بیماری ها به موقع تشخیص داده شده و سپس دارو تجویز گردد.
  • در برخی موارد در سال های شروعین شروع قاعدگی درد وجود دارد که بیشترا طبیعی بوده و مطرح کننده بیماری نیست ولی دردی که در سال های بعد ایجاد گردد، نیاز به بررسی دارد.
  • بیشتر خانم ها در دوران قاعدگی تا حدی درد دارند و این موضوع طبیعی است. تحمل درد زیاد توصیه نمی گردد اما در صورتی که درد کم است و می گردد تحمل کرد، برای تسکین درد قاعدگی از مسکن ها استفاده نکنید.
منبع: مجله انگیزه
انتشار: 15 تیر 1400 بروزرسانی: 15 تیر 1400 گردآورنده: foroshgahak.ir شناسه مطلب: 1768

به "تسکین درد قاعدگی با روش های خانگی و دارویی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تسکین درد قاعدگی با روش های خانگی و دارویی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید