چگونه به خط قرمز های دیگران احترام بگذاریم؟
به گزارش فروشگاه کوچک، آیا تا به حال دوستتان را به کاری دعوت نموده اید، در حالی که او تمایلی به انجام آن نداشته باشد؟ حرف کسی را در حین صحبت کردن، قطع نموده اید؟ یا بعد از ساعت کاری به همکارتان پیغام داده اید؟ اگر پاسختان مثبت است، ممکن است ناخواسته آن ها را ناراحت نموده و یکی از مرزهای زندگی شان را نادیده گرفته باشید. بر اساس گفته انجمن روانشناسی آمریکا، مرز ها محدودیت هایی هستند که افراد برای محافظت از خود در یک فعالیت، رابطه یا موقعیت معین می نمایند. مرزها می توانند فیزیکی، عاطفی، فکری، معنوی، مالی یا مربوط به زمان، مکان و انرژی باشند.
معین مرز، راهی است که دیگران از طریق آن می توانند به شما اطلاع دهند که:
- ترجیح می دهند چگونه ارتباط برقرار نمایند؟
- دوست دارند رفتار بقیه با آن ها چگونه باشد؟
- دوست دارند دیگران چقدر با آن ها صحبت نمایند یا تماس فیزیکی داشته باشند؟
- دوست دارند چگونه با شما تعامل داشته باشند؟
- ترجیح می دهند چه میزان در فعالیت ها شرکت نمایند؟
- چه چیزی برایشان قابل قبول نیست؟
بسته به نوع مرزی که تعریف نموده اند و این که این موضوع چگونه بر روابط شما تاثیر می گذارد، ممکن است احساساتی مانند تعجب، عصبانیت، ناراحتی، گیج شدن یا پذیرش را تجربه کنید. اگر نمی دانید با وجود این مرزها چگونه رابطه تان را با آن ها ادامه دهید، این مقاله برای شماست. در ادامه شرح می دهیم که چگونه می توانید به مرزهای دیگران احترام بگذارید و چرا این موضوع اهمیت بالایی دارد.
احترام به مرزهای دیگران چه اهمیتی دارد؟
احتمالا در خصوص معین حد و مرز در روابط خودتان، چیزهای زیادی شنیده اید، اما معمولا افراد زیادی درمورد اهمیت احترام به مرزهای دیگران صحبت نمی نمایند. مگان مارکوم، روانشناس ارشد در AMFM Healthcare می گوید: مردم برای احساس امنیت خود، مرزهایی را معین می نمایند. احترام به این مرزها به ایجاد اعتماد در رابطه یاری می نماید، و به طرف مقابل نشان می دهد که شما به احساسات و سلامت عاطفی او اهمیت می دهید.
بی احترامی به مرزهای دیگران چه پیامدهایی دارد؟
به گفته دکتر مارکوم، بی احترامی به حد و مرزهای دیگران، می تواند آسیب زیادی به رابطه بزند. او می گوید: ممکن است علت این مرزها را متوجه نشوید یا آن مرزبندی برای شما قابل قبول نباشد. بدون توجه به این موضوع، باید بدانید که هر فردی حق دارد که برای خود و روابطش، محدودیت هایی را معین کند. نادیده گرفتن خط قرمزها و مرزهای یک نفر، شبیه بی توجهی و نقض حقوق او به عنوان یک انسان است.
در حقیقت وقتی مرزهای معین شده، به طور مداوم نادیده گرفته می شوند، نشان دهنده از بین رفتن امنیت و اعتماد در آن رابطه است. این موضوع می تواند تاثیر زیادی در اختلافات، تشویش روانی یا آشفتگی هیجانی و دوری آن ها از همدیگر داشته باشد.
چطور به مرزهای دیگران احترام بگذاریم؟
1. واضح و مستقیم ارتباط برقرار کنید
ارتباط مستقیم و واضح به شما یاری می نماید تا بفهمید فرد مقابلتان با چه چیزی راحت است و مرزهای او کجاست. می توانید قبل از این که از آن ها چیزی قرض بگیرید یا انتظار داشته باشید که کاری برایتان انجام دهند، نظر یا احساس آن ها را درباره آن موضوع را بپرسید.
2. به نشانه های غیر کلامی توجه کنید
گاهی اوقات آدم ها نمی توانند مخالفت یا نظر واقعی شان را به دیگران بگویند، به همین علت بهتر است که علاوه بر حرف های آن ها، به نشانه های غیر کلامی، مانند لحن صحبت کردن یا زبان بدنشان نیز توجه کنید. برای مثال اگر لحن آن ها نامطمئن است، حالت بدن آن ها به اصطلاح به شکل بسته است یا سعی می نمایند موضوع صحبت را تغییر دهند، می تواند نشان دهنده این باشد که آن ها با چیزی که می خواهید، خیلی راحت نیستند.
3. نه را به عنوان پاسخ درخواست خود بپذیرید
وقتی کسی درخواست شما را رد می نماید، مرز معینی را معین می نماید. همان طور که دوست دارید دیگران به مرزهای شما احترام بگذارند، شما هم باید به طور متقابل همین کار را انجام دهید.
4. شخصی برداشت نکنید
تصور نکنید که معین مرز به خاطر این است که شما کار اشتباهی انجام داده اید، یا آن فرد شما را دوست ندارد. این مرزها معمولا برای مراقبت کردن از خود فرد است و این که قدرت تحمل آن شخص در آن موقع چقدر است. تمام کوشش خود را بکنید تا برداشت شخصی از موضوع نداشته باشید.
5. به یاد داشته باشید که نیازهای هر فردی فرق دارد
هر کسی باید بر اساس اولویت ها، قدرت صبر و تحمل و توانایی هایش، برای خود مرزهایی را معین کند. احترام به مرزهای دیگران حتی اگر به نظر شما احمقانه یا غیرقابل قبول باشند، اهمیت بسیار زیادی دارد.
6. احساسات و واکنش های خود را آنالیز کنید
وقتی کسی در رابطه اش با شما، حد و مرزی معین می نماید، ممکن است احساس طردشدگی را تجربه کنید. این موضوع می تواند باعث گردد که احساس عصبانیت، ناامیدی، تعجب یا شرمندگی داشته باشید، یا حس کنید که فرد مقابلتان به شما آسیب زده است. اگر به تحلیل واکنشتان و علت تجربه این احساسات بپردازید، می تواند به شما بسیار یاری کند که یا آن مرزها را بپذیرید، یا برای برآورده کردن خواسته های خود در پی فرد دیگری بگردید که با نیازهایتان هم سو باشد.
7. سعی کنید که علت پشت مرز را بفهمید
وقتی با مرزهای کسی موافق نیستید، سعی کنید که علت پشت مرز را بفهمید تا درک بهتری از دیدگاه فرد مقابل داشته باشید. اگر به نظر شما آن مرز بیش از مقدار سختگیرانه است، می توانید پیشنهاد و نظرتان رو به او بگویید. با دلسوزی با او صحبت کنید و اجازه دهید که در نهایت خود آن فرد تصمیم بگیرد که چه چیزی برایش بهتر است.
8. به حق انتخاب دیگران احترام بگذارید
ممکن است همه ما در برخی از موقعیت ها، فکر کنیم که می دانیم چه چیزی برای دیگران بهتر است. حتی اگر نیت ما واقعا همین باشد و فقط در پی صلاح فرد مقابل باشیم، باید به او اعتماد کنیم و به استقلال و حق انتخابش احترام بگذاریم. با وجود این که ممکن است اوضاع خوب پیش نرود، باید به دیگران فرصت اشتباه کردن بدهیم.
9. از قلم نیاندازید که مرزها می توانند تغییر نمایند
در یک رابطه نو چه دوستی باشد، چه عاشقانه و حتی کاری، وقتی با یکدیگر آشنا می شوید، ویژگی های شخصیتی و حد و مرزهای فرد مقابل را یاد می گیرید. این مرزها ممکن است با گذشت زمان، تغییر نمایند.
10. برای خودتان مرز معین کنید
مرزها و خط قرمزهای خودتان را در روابط معین کنید. بعد از آن، وقتی که کسی در خصوص مرزهای خود با شما صحبت کرد، می توانید بهتر او را درک کنید.
حرف آخر
احترام گذاشتن به مرزهای دیگران، بخش مهمی از حفظ یک رابطه سالم است. انجام این کار همواره آسان نیست؛ زیرا باید رابطه تان را آنالیز کنید و بفهمید که رفتار و گفته هایتان باعث ناراحتی فرد مقابل می گردد و در نهایت نحوه ارتباط خودتان با او را تغییر دهید.
این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.
منبع: verywellmind
منبع: دیجیکالا مگ