تصمیم شجاعانه مجلس

به گزارش فروشگاه کوچک، یکی از نشانه های تمایز مجلس یازدهم با دیگر مجالس این است که در بحث اعتبار نامه ها برخلاف دوره های قبل اقداماتی انجام شد که شاهد رد صلاحیت آقای تاجگردون بودیم. این اقدام شجاعانه در جهت عدالت و شفاف سازی محقق شد. شاید به نظر برسد در این اعتبارنامه دستخوش تسویه حساب های سیاسی شده باشد. و این سوال مطرح می گردد که اگر جریان اصولگرا نماینده ای با شرایط آقای تاجگردون داشت آیا مجلس او را نیز رد صلاحیت می کرد؟ و عدالت و شجاعت فقط برای جناح مقابل است؟ این سوال در ذهن بسیاری وجود دارد. آقای تاجگردون اگر خود را قانون مدار می داند باید برای اقدام جمعی مجلسیان تمکین کند و به دنبال تحریک افکار عمومی نباشد. در شرایط امروز کشور هر گونه حاشیه سازی برای مجلس که مسئولیتی سنگین بر عهده دارد نفعی نخواهد داشت و هزینه های این اقدامات نادرست بر دوش مردم خواهد بود.

تصمیم شجاعانه مجلس

مسائل جامعه امروز بسیار زیاد است. اما شعار اصولگرایان بر این بود که می خواهند مجلسی داشته باشند که عدالت را سرلوحه اقدامات خود قرار بدهد. تصور آنها بر این است که باید از اینجا آغاز کرد و پرداختن به حاشیه ها مجلس را از اهداف خود دور می نماید.

سوالی که اینجا مطرح می گردد این است که چرا شورای نگهبان به این موضوع ورود نکرد؟ فرایند به این صورت است که شورای نگهبان بر اساس شرایط مشاهده شده صلاحیت را رد و یا تایید می نماید اما این امکان وجود دارد که از زمان آغاز فعالیت های انتخاباتی تا اعلام نتایج تخلفاتی صورت بگیرد. مجلس می تواند این موارد را در بحث اعتبارنامه ها مورد آنالیز قرار بدهد. مجلس کمیته تحقیقی دارد و می تواند در این فرایند به مساله خرید و فروش رای و اقدامات غیر قانونی رسیدگی کند و اعتبارنامه افراد را مورد قبول قرار ندهد. نگرانی شخصی من دخیل بودن رقابت های سیاسی جناح ها در این موضوع است و عدالت رعایت نشده باشد.

می توان گفت مجلس یازدهم با چالش های زیادی روبرو است از جمله بحث جلسه وزیر امور خارجه با نمایندگان مجلس که من رفتار مجلس در رابطه با آقای ظریف را نپسندیم بسیاری از این مباحث را می شد در جلسات کمیسیون ها طرح کرد و کشاندن این کشمکش ها به صحن علنی مجلس و نمایش رفتارهایی که بعضا در شان نماینده مجلس نیست صحیح نبود. به نظر می رسد کشمکش های سیاسی بین دو جناح در انتخابات هنوز انتها نپذیرفته است ولی ما نباید دولت و مجلس را در مقابل هم قرار بدهیم. هر دو قوه بازوی مهم کشور هستند و اگر بنابر حل مسائل باشد این دو بازو باید برای یک هدف و در یک جهت و با هم کار نمایند. حتی اگر یک روز از ریاست جمهوری آقای روحانی باقی مانده باشد رفتار مجلس با دولت باید رفتاری بر اساس وظایف قانونی باشد و نظارت کند و سوال بگردد و استیضاح باشد ولی نتیجه این اقدامات نباید مسائل دولت را شدت ببخشد.

حسین کنعانی مقدم، کارشناس مسائل سیاسی

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 20 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: foroshgahak.ir شناسه مطلب: 1200

به "تصمیم شجاعانه مجلس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تصمیم شجاعانه مجلس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید