مرگ ناگهانی در ایران، سنین پایین را درگیر نموده است

به گزارش فروشگاه کوچک، رئیس مرکز قلب تهران گفت: مرگ ناگهانی در همه نقاط جهان وجود دارد، ولی در ایران سنین پایین تر را درگیر نموده است.

مرگ ناگهانی در ایران، سنین پایین را درگیر نموده است

به گزارش مهر، علی واشقانی فراهانی گفت: بر اساس آمار حدود 47 درصد از آمار مرگ و میر ها در کشور یا به علت بیماری های قلبی و عروقی است یا به عوامل خطر بروز بیماری های قلب و عروق و سکته ها مانند فشار خون، دیابت و…، مربوط می شود.

وی اضافه نمود: در مجموع حدود نیمی از علل مرگ و میر مردم کشورمان به علت بیماری های قلب و عروق یا بیماری های زمینه ای وابسته است. متأسفانه شیوع بیماری های قلب و عروق و توسعه آن در کشور به گونه ای است که تقریباً کمتر از 15 درصد افراد بزرگسال جامعه را پیدا می کنید که بیماری قلب عروق ندارند و یا حتی یکی از عوامل خطر آن را ندارند. بدین ترتیب اغلب درصد قابل توجهی از مردم یا به آن گرفتارند و یا نزدیکان و اقوام آنان به انواع یا درجاتی از این بیماری مبتلا هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: به اصطلاح می توان گفت بیماری های قلب و عروق شتری است که درب منزل هر کسی می تواند بخوابد.

وی اضافه نمود: طبق آمار مطالعه کوهورت مرکز قلب تهران در میان پنج هزار خانواده اهل تهران، حدود 75 درصد از این جمعیت مورد مطالعه دچار چاقی شکمی یا در اصطلاح چاقی مرکزی (سانترال) هستند که خطر بالاتری از سایر انواع چاقی دارد. از هر چهار نفر بزرگسال بالای 35 سال سن، متأسفانه سه نفر دچار این مشکل هستند.

واشقانی فراهانی گفت: حدود نیمی از بزرگسالان مورد مطالعه دچار فشارخون هستند. از هر سه نفر یک نفر دچار اختلالات چربی خون است و کلسترول یا تری گلیسیرید بالا دارند. متأسفانه سبک زندگی نا سالم در کشور از شیوع بالایی برخوردار است. در مطالعات کشوری به این نتیجه رسیدیم که متأسفانه تقریباً اغلب مردم فعالیت فیزیکی مورد احتیاج خود را ندارند. طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت و بر اساس استاندارد های بین المللی، هر فرد باید طی پنج روز در هفته به طور روزانه 30 تا 45 دقیقه فعالیت فیزیکی و تحرک لازم داشته باشد که متأسفانه بیش از 60 تا 70 درصد جمعیت کشور این میزان فعالیت فیزیکی را ندارند و این معضل در شهر های بزرگی مانند تهران مضاعف است.

وی اضافه نمود: در خصوص تغذیه سالم نیز همین نکته مطرح است که متأسفانه بیش از 60 تا 70 درصد جمعیت بزرگسال کشور تغذیه سالم ندارند و معیار های آن را رعایت نمی نمایند. تقریباً عمده جمعیت بزرگسال کشور یا بیماری قلبی و عروقی دارند و یا عوامل خطر و زمینه ساز بروز آن را دارند. متأسفانه آن دسته از مردم که هنوز دچار این بیماری ها نشده اند، به گونه ای زندگی می نمایند که اگر سبک زندگی خود را اصلاح ننمایند به سمت عوامل خطر، تنگی های عروق، سکته های قلبی و…، راهنمایی خواهند شد و اگر ما مداخله ای نکنیم بحران سلامت در کشور رخ خواهد داد.

واشقانی فراهانی گفت: متأسفانه مرگ ناگهانی در همه نقاط جهان وجود دارد، ولی در ایران سنین پایین تر را دچار نموده است. از دست دادن هوشیاری متعاقب اختلال ریتم قلبی در زمینه تنگی عروق و سکته حاد است. این یعنی که فرد نمی داند و یا به علائم بیماری آشنا نبوده است. اینکه به درد قفسه سینه بی تفاوت بوده و یا به علت دیابت، درد خود را دقیق متوجه نشده است.

وی اضافه نمود: خیلی از این افراد هنگامی به ما ارجاع می شوند که باید عملیات احیا انجام دهیم و خیلی اوقات به علت دیر رسیدن افراد به مراکز درمانی متأسفانه کار مؤثر و نتیجه بخشی انجام نمی شود. بعضی نیز احیا می شوند، اما به علت از دست رفتن زمان طلایی، نرسیدن خون و اکسیژن به اندام های حیاتی و مغز دچار زندگی نباتی خواهند شد. به علت اختلال پمپاژ قلبی اگر خون به مدت سه تا پنج دقیقه به مغز نرسد، فرد به زندگی عادی خود باز نمی شود و پس از مدت ها بستری و زندگی نباتی در بخش مراقبت های ویژه و یا منزل به علت از دست رفتن عملکرد ارگان ها فوت می نماید.

رئیس مرکز قلب تهران گفت: بدترین علامت بیماری قلبی بروز سکته های قلبی در افرادی است که به موقع به مراکز درمانی و پزشکان متخصص نمی رسند.

منبع: فرارو
انتشار: 3 اسفند 1401 بروزرسانی: 3 اسفند 1401 گردآورنده: foroshgahak.ir شناسه مطلب: 2285

به "مرگ ناگهانی در ایران، سنین پایین را درگیر نموده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مرگ ناگهانی در ایران، سنین پایین را درگیر نموده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید