کوشش های روسیه بحران قره باغ را حل می نماید؟

به گزارش فروشگاه کوچک، خبرنگاران : روسیه کوشش های گسترده ای را برای حل و فصل مناقشه قره باغ با استفاده از روش های سیاسی و دیپلماتیک در سطح منطقه ای و بین المللی شروع نموده و امیدوار است بتواند به تنش بین ایروان و باکو سرانجام دهد.

کوشش های روسیه بحران قره باغ را حل می نماید؟

جهت دریافت خدمات طراحی باغ با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا، مقامات روسیه می گویند، هم با استفاده از ظرفیت ملی و هم در چارچوب گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، به کوشش های خود برای حل این بحران ادامه خواهند داد.

به همین دلیل مقامات روس تماس منطقه ای و بین المللی زیادی را این روزها برقرار نموده اندو ضمن تاکید بر توقف فوری جنگ پیشنهادهایی را برای انتها مخاصمه به دو طرف ارایه داده اند.

روسیه دارای منافع و روابط مالی و سیاسی زیادی در قفقاز جنوبی از جمله در جمهوری های آذربایجان و ارمنستان است و اعلام نموده که در کوشش است تا این ناآرامی ها متوقف و صلح برقرار گردد.

روسیه به عنوان یکی از سران گروه مینسک در کنار آمریکا و فرانسه خواهان انتها فوری درگیری نظامی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره باغ است هر چند ایروان و باکو درخواست ها برای آتش بس و شروع مذاکرات را رد نموده اند.

الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان گفته است که عقب نشینی فوری و بدون قید و شرط ارتش ارمنستان از قره باغ کوهستانی تنها شرط انتها جنگ است.

روسیه معتقد است هرگونه دخالت خارجی در اختلافات بین ایروان و باکو بر سرقره باغ تنها آتش تنش ها را شعله ور تر خواهد نمود. در حالی که ترکیه آشکارا حمایت خود را از یک طرف منازعه اعلام نموده است.

مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه نیز روز چهارشنبه هفته گذشته در پاسخ به سوالی در مورد یاری های احتمالی نظامی به آذربایجان گفت ترکیه هر کاری لازم باشد انجام خواهد داد.

چاووش اوغلو در ادامه انتقاد از مواضع فرانسه در درگیری های اخیر گفت: همبستگی فرانسه با ایروان به معنای حمایت پاریس از اشغال جمهوری آذربایجان توسط ارمنستان است.

امانوئل مکرون روز چهارشنبه هفته گذشته در سفر به لیتوانی گفت که سخنان جنگ افروزانه ترکیه، جمهوری آذربایجان را به تصرف قره باغ کوهستانی تشویق می نماید، که این غیرقابل قبول است. وی همچنین گفت که در این مرحله هیچ مدرکی مبنی بر حضور مستقیم ترکیه در صحنه جنگ وجود ندارد.

در همین حال، وزیر امور خارجه روسیه گفت که مسکو آماده میزبانی جلسه وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای حل منازعات است.

وزارت امور خارجه روسیه می گوید لاوروف مکالمات تلفنی جداگانه ای با وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان داشته است.

سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه فدراسیون روسیه و محمد جواد ظریف همتای ایرانی وی نیز در تماس هایی تلفنی خواهان آتش بس فوری، کاهش تنش و جلوگیری از سخنان تحریک آمیز و ستیزه جویانه در منطقه مورد درگیری قره باغ میان جمهوری های ارمنستان و آذربایجان شدند.

وزرا اعلام نمودند که کشورهای منطقه به ویژه همسایگان آذربایجان و ارمنستان می توانند در ایجاد شرایط مناسب برای بازگشت سریع طرفین به میز مذاکره نقش مهمی داشته باشند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در گفت وگوی تلفنی با نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان بر ضرورت توقف فوری درگیری ها در منطقه قره باغ تاکید نمود. پوتین بار دیگر توقف فوری جنگ و از سرگیری کوشش های سیاسی و دیپلماتیک برای حل و فصل مناقشه در راستای بیانیه سران گروه مینسک شامل روسای جمهوری روسیه، فرانسه و آمریکا را اعلام نمود.

ولادیمیر پوتین، دونالد ترامپ و امانوئل مکرون روز پنجشنبه در بیانیه مشترکی تاکید نمودند که به عنوان روسای مشترک گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، قاطعانه تشدید خشونت ها در قره باغ را محکوم می نمایند.

پیش از این پوتین و مکرون روسای جمهوری روسیه و فرانسه در گفت وگوی تلفنی در مورد مناقشه مسلحانه طرف های درگیر در قره باغ گفتگو نموده و دو طرف را بر حل و فصل این مناقشه از راه های سیاسی-دیپلماتیک ترغیب نموده بودند.

روسای جمهوری روسیه و فرانسه از ادامه اقدامات نظامی گسترده در قره باغ ابراز نگرانی نموده و از طرف های درگیر مناقشه خواستند تا آتش بس فوری و کامل برقرار نموده و برای برطرف تنش ها در این منطقه کوشش نمایند.

درهمین حال دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاست جمهوری روسیه گفته است: مسکو می تواند نیروهای صلح خود را به شرط موافقت جمهوری های آذربایجان و ارمنستان به منطقه درگیری در قره باغ کوهستانی اعزام کند.

پسکوف روز یکشنبه با اشاره به تشدید درگیری ها در قره باغ به خبرنگاران گفت:حافظان صلح روسیه فقط با رضایت دو طرف منازعه می توانند وارد شوند.

هفته گذشته (ششم مهرماه جاری) درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه ای، نیروهای ارمنستان را شروع نماینده عملیات و نخست وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را شروعنماینده حمله دانست.

پس از درگیری های نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی نزد هر دو طرف شد، جنگ لفظی و بعضی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیش بینی نموده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قره باغ با یکدیگر اختلاف دارند.

در سال 1994 میلادی، به دنبال درگیری های چهارساله نظامی دو کشور، بعضی دولت های اروپایی و منطقه برای انتها دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و انتها با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتش بس میان طرفین مناقشه برقرار شد، اما کوشش های بین المللی برای حل مسالمت آمیز این مناقشه تا به امروز نتیجه ای نداشته است.

علی ربیعی ، دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری نیز روز سه شنبه گذشته توضیح داد: مواضع جمهوری اسلامی در مورد ضرورت رعایتِ و به رسمیت شناختن تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان بسیار روشن است و دولت جمهوری اسلامی ایران تا به امروز بارها براین حق مشروع درچارچوب حقوق بین الملل وقطعنامه های سازمان ملل تاکید نموده است.

وی اضافه نمود: ما همچنین براین باوریم که اختلاف دو کشور همسایه جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان راهکارِ صلح آمیز دارد و ایران و ترکیه و روسیه می توانند در جهت اجرایی سازی قطع نامه های سازمان ملل، آن دو همسایه را یاری نمایند تا اختلافات خود را در اشکال مسالمت آمیز حل نمایند.

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 16 مهر 1399 بروزرسانی: 16 مهر 1399 گردآورنده: foroshgahak.ir شناسه مطلب: 1254

به "کوشش های روسیه بحران قره باغ را حل می نماید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کوشش های روسیه بحران قره باغ را حل می نماید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید