سیر خام بخوریم یا سیر پخته؟
به گزارش فروشگاه کوچک، سیر حاوی پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین B6، ویتامین C، ویتامین B1، فیبر، منگنز، سلنیوم، کلسیم، فسفر و آهن است؛ بنابراین گنجاندن آن در رژیم غذایی فواید بسیاری برای سلامتی دارد، اما به علت بو و طعم تند آن بعضی از افراد تمایلی به استفاده از سیرخام ندارند. یک روش آسان برای از بین بردن بوی تند سیر پختن است. در این مقاله به آنالیز خواص سیر پخته می پردازیم.
مهمترین خواص سیر پختهچندین مزیت برای خوردن سیر پخته در مقایسه با خوردن سیر خام وجود دارد. سیر خام برای خوردن سفت است، در حالیکه سیر وقتی پخته می گردد نه تنها طعم آن بهتر می گردد، بلکه خوردن آن آسانتر است. بعضی از خواص سیر پخته عبارتند از:
1. سلامت قلب و عروقیکی از خواص سیر پخته افزایش سلامت قلب و سیستم قلبی- عروقی است. سیر برای کاهش فشار خون مفید است و بسیاری از پزشکان به کسانی که فشار خون بالا دارند مصرف سیر را توصیه می نمایند. بعلاوه سیر می تواند کلسترول بد را کاهش دهد و از مسدود شدن عروق جلوگیری کند.
2. پیشگیری از سرطانیکی دیگر از خواص سیر پخته پیشگیری از سرطان است. سیر پخته علاوه بر اینکه به بدن شما برای مبارزه با سرماخوردگی و عفونت یاری می نماید، برای پیشگیری از سرطان به ویژه سرطان های دستگاه گوارش مفید است. سرطان معده، سرطان کولون، سرطان روده، سرطان سینه و سرطان پروستات از انواع مختلف سرطان هستند که مصرف سیر پخته به پیشگیری از آن ها یاری می نماید.
3. سلامت دستگاه گوارشاگر به مسائل گوارشی همانند سندروم روده تحریک پذیر یا بیماری رفلاکس معده دچار هستید، مصرف سیر پخته می تواند علائمی مانند سوزش سر دل، حالت تهوع، رودل و سوء هاضمه را کاهش دهد. از آنجاییکه سیر پخته نرم تر از سیر خام است، خوردن آن آسان تر است و برخلاف سیر خام برای کسانی که مسائل گوارشی دارند باعث ناراحتی معده نمی گردد. سیر پخته به هضم غذا یاری می نماید و با یاری به حذف ضایعات از بدن التهاب معده را کاهش می دهد.
4. تقویت سیستم ایمنییکی دیگر از خواص سیر پخته تقویت سیستم ایمنی است. سیر به علت خاصیت آنتی باکتریایی می تواند سیستم ایمنی را تقویت و به مبارزه با باکتری ها و بیماری ها یاری کند؛ بنابراین دفعه بد که احساس کردید در حال سرماخوردگی هستید و یا یک نفر در محل کار یا خانه شما سرما خورده است، برای پیشگیری از سرما خوردگی سیر بخورید.
5. درمان بیماری های خارجی بدنسیر پخته برای درمان بعضی از بیماری های خارج از بدن نیز استفاده می گردد.
تسکین درد پا و مفاصل: از سیر پخته همراه با میخک می توان برای درمان درد پا و مفاصل استفاده کرد.
درمان آبسه: یکی از خواص سیر پخته درمان آبسه است. ترکیب سیر پخته و شیر و قرار دادن آن در محل آبسه، برای درمان هر نوع آبسه حتی آبسه دندان موثر است.
درمان ترک خوردگی: سیر را در روغن هایی مانند روغن زیتون، کرچک و ... بجوشانید و بر روی ترک خوردگی های بدن بمالید. اینکار برای برطرف ترک خوردگی های پاشنه پا، نوک پستان و شقاق مقعد بسیار مفید است.
درمان شپش: مالیدن سیر پخته روی پوست و مو به درمان شپش یاری می نماید.
خواص مصرف روزانه 6 عدد سیر پختهیک ساعت بعد از مصرف: سیر سرشار از مواد مغذی مفیدی مانند آلیسین، منگنز و ویتامین B. است که یک ساعت بعد از مصرف بدن آن را هضم نموده و این مواد مغذی را جذب می نماید. بعلاوه فیبر های موجود در سیر پخته عملکرد روده را بهبود می بخشد.
2 تا 4 ساعت بعد از مصرف: آنتی اکسیدان های موجود در سیر به وسیله جریان خون به سلو های بدن می رسند و از آن ها در برابر اثرات مضر رادیکال های آزاد محافظت می نمایند.
4 تا 6 ساعت بعد از مصرف: آلیسین موجود در سیر ساخت و ساز بدن را افزایش می دهد و بنابراین به دفع مایعات و حذف چربی های مازاد بدن یاری می نماید. بعلاوه سیر به علت خاصیت ضد التهابی ورم بافت های بدن را کاهش می دهد و برای بهبود عملکرد کلیه ها مفید است.
6 تا 7 ساعت بعد از مصرف: سیر به علت خاصیت ضد باکتریایی که دارد سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری ها ایمن می نماید.
6 تا 10 ساعت بعد از مصرف: سیر سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گوگردی است و اکسیژن رسانی به سلول های بدن را افزایش می دهد. اینکار از پیری زودرس و بروز علائم آن پیشگیری می نماید.
24 ساعت بعد از مصرف: سیر به علت افزایش سوخت و ساز بدن مانع از انباشتگی چربی ها می گردد و به کاهش وزن یاری می نماید. سیر سرشاز از آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی است و مصرف روزانه 6 عدد سیر پخته روشی مطمئن برای دور شدن از بیماری ها و حفظ سلامت بدن است.
طرز تهیه سیر پخته روغنیسیر پخته را می توانید به مدت دو هفته داخل شیشه دربسته در یخچال نگه داری کنید. برای تهیه سیر پخته می توانید مطابق روش زیر عمل کنید.
حبه های سیر را داخل سینی فر بچینید و مقداری روغن زیتون (تقریبا دو قاشق غذاخوری) روی آن ها بپاشید.
فر را در دمای 375 درجه فارنهایت قرار دهید تا گرم گردد.
سینی را داخل فر قرار دهید و صبر کنید تا حبه های سیر طلایی رنگ شوند.
سیر پخته مفید تر است یا خام؟پختن سیر به از بین بردن بوی تیز و طعم تند سیر یاری می نماید، بنابراین بسیاری از افراد مصرف سیر پخته را به سیر خام ترجیح می دهند. اگر شما جزو این گروه از افراد هستید باید بدانید سیر خام ارزش غذایی بیشتری نسبت به سیر پخته دارد. بو و طعم تند تیز سیر ناشی از ترکیبی به نام آلیسین در سیر است، این ترکیب فواید درمانی زیادی دارد و با حرارت از بین می رود. بعلاوه ویتامین C موجود در سیر که به تقویت سیستم ایمنی یاری می نماید در اثر حرارت کاهش می یابد.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون