طرز تهیه ساطری پلو خراسانی ، یک غذای مجلسی مشهدی خیلی آسون

به گزارش فروشگاه کوچک، ساطری پلو یکی از و متعلق به استان خراسان است که در طرز تهیه آن از گوشت قلقلی و کشمش استفاده می گردد. این با گوشت قلقلی مرغ یا گوشت قرمز پخته می گردد. اگر ساطری پلو را با گوشت قرمز چرخ نموده درست کنید یک است اما اگر به گوشت قرمز حساسیت دارید، می توانید در طرز تهیه این پلوی مخلوط خوشمزه از گوشت مرغ یا بوقلمون چرخ نموده هم بهره ببرید. در این مقاله از در طرز تهیه ساطری پلو خراسانی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه ساطری پلو خراسانی ، یک غذای مجلسی مشهدی خیلی آسون

مواد لازم برای تهیه ساطری پلو خراسانی (برای 4 نفر)

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده مخلوط400 گرم
برنج4 لیوان فرانسوی دسته دار
هویج4 عدد میانه
پیاز1 عدد بزرگ
کشمش پلویی2/3 لیوان فرانسوی دسته دار
زعفران (دم نموده غلیظ)3 قاشق غذاخوری
جعفری تازه و ساطوری خرد شده3 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه اندازه لازم
کره، روغن حیوانی و روغن مایعبه اندازه کافی

مدت زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت ساطری پلو مشهدی: 50 دقیقه

مراحل طرز تهیه ساطری پلو مشهد

ساطری پلو یا خوشگل پلو یکی از پلوهای مخلوط و لذیذ اصالتا مشهدی است که جزو غذاهای مجلسی و مهمانی هم به شمار میرود. گرچه طرز تهیه ساطری پلوی خراسانی کمی زمان بر است، اما درست کردن این پلوی مخلوط مشهدی ارزشش را دارد. در ادامه مراحل طرز تهیه ساطری پلو مشهد را دنبال کنید.

مرحله اول: مواد اولیه ساطری پلو را آماده کنید

در ابتدا برنج را پاک کنید و بشویید. برنج ها را با اندازهی آب ولرم و نمک خیس کنید. کشمش ها را هم بشویید و در اندازهی آب به مدت 15 تا 30 دقیقه بخیسانید. هویج ها را هم بشویید و پوست بگیرید. سپس به صورت خلالی خرد کنید. بعد از 20 دقیقه کشمش ها را آبکش کنید تا خشک شوند.

در صورت تمایل برنج، نمک و کشمش را می توانید از فروشگاه های به روش های خرید و اینترنتی تهیه کنید.

مرحله دوم: مایه گوشت چرخ نموده را درست کنید

برای تهیه این غذا با گوشت چرخ نموده، پیاز را پوست بگیرید و رنده کنید. با دست آب پیاز را بگیرید و تفاله آن را در یک کاسه بریزید. گوشت چرخ نموده را در کاسه بریزید و فلفل سیاه، زردچوبه، نمک و جعفری خرد شده را اضافه کنید.

سپس مایه گوشت چرخ نموده را با دست ورز دهید تا یکدست گردد. هر چه مواد را بیشتر ورز دهید، انسجام بیشتری پیدا می نماید. بعد از آماده کردن مایه گوشت قلقلی، روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت استراحت دهید تا به انسجام کافی برسد.

در صورت تمایل می توانید گوشت چرخ نموده، فلفل سیاه و زردچوبه را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله سوم: کوفته قلقلی ها را درست کنید

بعد از استراحت کردن مایه گوشت چرخ نموده، ظرف را از یخچال بیرون بیاورید و به اندازه یک کشک از گوشت از گوشت بردارید و بین دست هایتان گلوله کنید و به صورت قلقلی درآورید. همه گوشت چرخ نموده ها را به همین صورت درآورید. برای انسجام بیشتر می توانید کوفته های قلقلی را برای چند دقیقه در یخچال بگذارید.

مرحله چهارم: گوشت قلقلی را سرخ کنید

سپس در یک تابه اندازهی روغن بریزید روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. کوفته های قلقلی را در تابه بریزید و آنها را تفت دهید، در حدی که روی آنها کمی طلایی گردد. کوفته ها را خیلی سرخ نکنید چون هم تیره می شوند و هم بعد از ذوب شدن چربی هایشان، اندازه آنها ریزتر می گردد.

کوفته قلقلی ها را از تابه بیرون بیاورید و در یک بشقاب که کف آن دستمال حوله ای انداخته اید، بریزید تا روغن اضافه آن خارج گردد. کوفته ها را کنار بگذارید.

برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.

مرحله پنجم: هویج و کشمش را تفت دهید

سپس هویج ها را در تابه بریزید و کمی تفت دهید تا رنگشان عوض گردد. هویج ها را هم بیرون بیاورید و کنار کوفته قلقلی ها بریزید. در آخر کشمش های آبکش شده را در تابه بریزید و به مدت 15 ثانیه تفت دهید و سپس شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله ششم: برنج را بجوشانید

در ادامه، در یک قابلمه اندازهی آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب آغاز به جوشیدن کند. کمی روغن و نمک در قابلمه بریزید. برنج ها را از آبی که در آن خیسانده اید، جدا کنید و در آب در حال جوش بریزید. به مدت 7 دقیقه (کمی بیشتر یا کمتر بسته به نوع برنج) برنج ها را بجوشانید تا دندان گیر شوند (سطح روی برنج نرم و مغز آن سفت باشد). سپس برنج را آبکش کنید.

انواع برنج ایرانی و خارجی را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله هفتم: مواد ساطری پلو را در قابلمه بریزید

در قابلمه ای که برنج را می خواهید دم کنید، اندازهی روغن بریزید. کف آن را سیب زمینی حلقه ای شده، نان یا دلخواهتان را بگذارید. سپس یک لایه برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید، یک لایه از مایه ساطری پلو شامل کوفته های قلقلی، هویج و کشمش سرخ نموده، دوباره یک لایه برنج، یک لایه مایه ساطری پلو بریزید.

به ترتیب مواد را در قابلمه بریزید تا تمام شوند. را به عنوان لایه آخر هم برنج بریزید.

مرحله آخر: ساطری پلو را دم کنید

وقتی موادتان تمام شدند، روی برنج زعفران دم نموده را بریزید. درب قابلمه را بگذارید و یکی، دو دقیقه بعد، شعله را گم کنید. حدود 45 دقیقه صبر کنید تا ساطری پلو خراسان بپزد و دم بکشد. در آخر، روی ساطری پلو کمی روغن حیوانی یا روغن مایع یا کره بریزید و به آرامی مواد را هم بزنید. ساطری پلو را در ظرف سرو بریزید و با سالاد دلخواه سرو کنید.

زعفران، روغن حیوانی و کره را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.

روش تهیه ساطری پلو با مرغ

برای طرز تهیه ساطری پلو با مرغ، می توانید به جای گوشت چرخ نموده، مرغ تکه ای فیله یا با استخوان را همراه با پیاز، ادویه ها و اندازهی آب به مدت نیم ساعت بپزید تا کاملا نرم گردد. بعد از پختن مرغ ها، آنها را می توانید به صورت ریش ریش هم دربیاورید و کمی در کره یا روغن تفت دهید.

سپس مرغ را لای ساطری پلو یا روی ساطری پلو در هنگام سرو قرار داده و آن را تزیین و سرو کنید. یک روش دیگر تهیه ساطری پلو با مرغ هم استفاده از مرغ چرخ نموده به جای گوشت چرخ نموده است. در این صورت باید مانند روش اول، ساطری پلو را بپزید و کوفته قلقلی ها را با مرغ چرخ نموده تهیه و سرخ کنید.

و چرخ نموده مرغ را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه ساطری پلو

  • اگر روغنی که کوفته قلقلی ها را در آن سرخ نموده اید، تیره شده یا ذرات کوفته قلقلی در آن ریخته و سوخته، حتما روغن را عوض کنید یا اندازهی آرد را با آب حل کنید و در روغن بریزید تا این ناخالصی ها جذب این مخلوط گردد. بعد این مخلوط آردی را از روی روغن جمع کنید. بقیه مواد را در روغن تمیز و شفاف سرخ کنید.
  • برای مجلسی شدن ساطری پلو مشهدی، برنج را به صورت کته ای نپزید. برنج را به صورت آبکش پخته و مواد را لابه لای برنج یا روی آن بریزید.
  • برای انسجام بیشتر کوفته قلقلی ها، می توانید کمی آرد نخودچی به مایه کوفته بیفزایید.
  • کشمش ها را می توانید با گلاب یا مخلوط آب و گلاب خیس کنید تا عطر آن بیشتر گردد. سپس آن را آبکش و سرخ کنید.
  • برای تفت دادن کشمش ها، قبل از اینکه کشمش ها پف نمایند، شعله را خاموش کنید. دقت کنید که کشمش خیلی زود می سوزد و رنگ آن تیره و طعم آن تلخ می گردد.
  • از ادویه های دلخواه مثل پودر دارچین، پودر زنجبیل، پودر زیره و … می توانید برای طعم دادن به کوفته قلقلی ها بهره ببرید.
  • استفاده از زرشک به همراه کشمش یا خلال های دیگر مثل خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال و … هم کاملا اختیاری است. می توانید این مواد را هم به عنوان تزیین، مثل کشمش و هویج تفت داده و روی برنج یا لابه لای ساطری پلو بریزید.

شما می توانید و ، و را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن ساطری پلو

ساطری پلو با چه گوشتی درست می گردد؟

به صورت متداول، ساطری پلو با گوشت قلقلی سرخ شده تهیه می گردد ولی می توانید با مرغ یا گوشت تکه ای هم آن را درست کنید. بعضی هم ساطری پلو را بدون گوشت و به صورت وگان تهیه می نمایند.

آیا می توان مواد ساطری پلو را لای برنج نریزیم؟

بله، می توانید مواد ساطری پلو را جدا آماده کنید و بعد از دم کردن برنج، با آنها، روی ساطری پلو را تزیین کنید. این روش برای مهمانی ها که ظاهر غذا مهم است، بیشتر مرسوم است تا فرم گوشت قلقلی ها عوض نگردد.

ارزش غذایی ساطری پلوی خراسانی چیست؟

ساطری پلو با مرغ یا گوشت به علت اینکه حاوی برنج و گوشت است، ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. گوشت قرمز و گوشت سفید حاوی پروتئین و چربی است و برنج نیز حاوی اندازه نسبتا زیادی کربوهیدرات و قند است. هویج اندازه زیادی ویتامین A و C دارد. فیبر بالای هویج باعث جلوگیری از یبوست شده و برای سلامت معده بسیار مفید است.

محصولات مرتبط

تخمه آفتابگردان نمکی 105 گرمی چی توز

33,500 تومان 34,000 تومان 1% تخفیف

پسته اکبری میانه 30 گرمی مزمز

31,900 تومان 34,000 تومان 6% تخفیف

رطب مضافتی 600 گرم مروارید سیاه

89,900 تومان 114,200 تومان 21% تخفیف

زرشک 250 گرم سلفونی خشکپاک

92,900 تومان 134,000 تومان 31% تخفیف

کشمش پلویی بسته سلفونی 400 گرمی آذوقه

121,900 تومان 135,900 تومان 10% تخفیف

چوب دارچین شکسته و سیگاری 40 گرمی گلها

55,500 تومان 56,050 تومان 1% تخفیف

هل 10 گرمی سانتین

36,900 تومان 39,900 تومان 8% تخفیف

زردچوبه 430 گرمی پت گلها

123,900 تومان 135,500 تومان 9% تخفیف

زعفران چهار گرمی نوین زعفران

525,900 تومان 755,000 تومان 30% تخفیف

فلفل سیاه 80 گرمی سانتین

56,900 تومان 61,900 تومان 8% تخفیف

سرکه تقطیری قرمز 2000 گرمی وردا

87,900 تومان 93,900 تومان 6% تخفیف

برنج هندی 10 کیلویی خوشبخت

527,000 تومان 600,000 تومان 12% تخفیف

روغن نیمه جامد 5 کیلویی فامیلا

290,900 تومان 321,500 تومان 10% تخفیف

روغن حیوانی ممتاز 450 گرم نیک منش

326,900 تومان 385,000 تومان 15% تخفیف

روغن مخصوص سرخ کردنی بدون پالم 810 گرمی فامیلا

51,500 تومان 55,000 تومان 6% تخفیف

روغن سرخ کردنی بدون پالم 1350 گرمی اویلا

85,900 تومان 92,000 تومان 7% تخفیف

کره 250 گرمی مهگل پلاس

35,200 تومان 50,360 تومان 30% تخفیف

سینه مرغ بی استخوان بی آرد مرغ تازه 900 گرمی رزا

174,600 تومان

گلاب 900 میلی لیتری سمیه

122,900 تومان 130,000 تومان 5% تخفیف

گلاب 240 گرمی شیشه ای سمیه

46,500 تومان 49,000 تومان 5% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 5 مرداد 1403 بروزرسانی: 5 مرداد 1403 گردآورنده: foroshgahak.ir شناسه مطلب: 2389

به "طرز تهیه ساطری پلو خراسانی ، یک غذای مجلسی مشهدی خیلی آسون" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ساطری پلو خراسانی ، یک غذای مجلسی مشهدی خیلی آسون"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید