طرز تهیه مرغ رستورانی خوشمزه و متفاوت
به گزارش فروشگاه کوچک، خبرنگارانـ مرغ در سفره ما و بعلاوه در برنامه غذایی خانواده ایرانی یکی از پروتئین های بسیار پر مصرف است که معمولا بیشتر از گوشت قرمز از آن استفاده می گردد. مرغ در انواع خورش ها، پلوها، سالادها، فست فود ها و خوراک ها استفاده می گردد؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی و به صورت خورش و خوراک رواج بیشتری دارد. روش های طبخ مرغ معمولا با رب، زعفران و یا به صورت سرخ نموده است که می توان گفت همگی به مقدار کافی تکرار شده اند! توصیه ما این است که روش های قدیمی طبخ مرغ را فراموش کنید و با ما همراه شوید تا با استفاده از این روش بتوانید یک مرغ رستورانی خوشمزه و خوش طعم را برای خود و اعضای خانواده تهیه کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه مرغ رستورانی خوشمزه با سبزیجات همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه مرغ رستوارنی
ران مرغ: 4 عدد
پیاز بزرگ: 2 عدد
فلفل دلمه ای: 1 عدد
هویج: 1 عدد
لیمو عمانی: 1 عدد
برگ بو: 2 عدد
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری سر پر
روغن مایع: یک سوم پیمانه
آب جوش: نصف پیمانه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر پاپریکا: به مقدار لازم
چوب دارچین: 2 عدد
نکات مربوط به مواد اولیه
1 ـ نکات مربوط به مرغ
یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت ها زود تر معین می گردد. اگر این قسمت ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ های بسته بندی استفاده می کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد.
2 ـ نکات مربوط به فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای یکی از سبزیجات پرخاصیت است که مصرف آن برای تمامی افراد به ویژه بچه ها توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی تری دارد. فلفل دلمه ای به علت مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرماخوردگی است و بعلاوه برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و برطرف یبوست بسیار مفید است. ته فلفل دلمه ای برجستگی هایی وجود دارد.
فلفل دلمه هایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند، ماده هستند. فلفل دلمه ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام خواری مناسب تر از فلفل نر است. فلفل دلمه ای که سه برجستگی در زیر خود دارد، نر است. تخم کم تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده می گردد و در آشپزی کاربردی تر است. برعکس فلفل دلمه ای ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمی گردد و خوشمزه باقی می ماند.
3 ـ نکات مربوط به پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد ها از آن استفاده کرد.
پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند.
طرز تهیه مرغ رستورانی
1 ـ برای آغاز کار ابتدا پیاز ها را پوست و سپس به صورت خلالی خرد کنید. پیاز های خلالی را کف قابلمه بچینید. هویج و فلفل دلمه ای را خرد کنید و روی پیاز ها بچینید.
2 ـ ران های مرغ را با نمک، زردچوبه و فلفل سیاه ماساژ بدهید تا ادویه کاملا با مرغ آغشته گردد؛ سپس تکه های مرغ را روی سبزیجات بچینید. برگ بو و چوب دارچین را کنار مرغ ها بگذارید و لیمو عمانی پوست گرفته را به قابلمه اضافه کنید؛ سپس پودر پاپریکا را بریزید و روغن مایع و آب جوش را اضافه کنید.
3 ـ درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید مرغ با حرارت کم آب بیاندازد. بعد از یک ساعت درب قابلمه را بردارید و مرغ ها را پشت و رو کنید؛ سپس رب گوجه فرنگی را با مقداری روغن و نمک به مدت یک دقیقه تفت بدهید و به قابلمه مرغ اضافه کنید. اجازه بدهید مرغ با حرارت کم حدود دو یک ساعت دیگر بپزد و روغن بیاندازد. مرغ رستورانی خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که می توانید آن را با زرشک پلو میل کنید، نوش جان.
منبع: فرارو