طرز تهیه کیک کاپوچینو

به گزارش فروشگاه کوچک، کیک با چایی یا قهوه، یکی از محبوب ترین گزینه ها برای وعده عصرانه و یا پذیرایی در دورهمی های محبت آمیز محسوب می گردد. برای تجربهٔ یک طعم نو و متفاوت، می توانید این بار کیک کاپوچینو را امتحان کنید. به جرأت می توان گفت کاپوچینو از محبوب ترین نوشیدنی های امروزی است و کمتر کسی می تواند به کیک آن علاقه مند نباشد.

طرز تهیه کیک کاپوچینو

با پیشرفت تکنولوژی و با وجود اینترنت، طرز تهیه انواع کیک به راحتی در دسترس افراد قرار می گیرد. در این مطلب ما به معرفی دو نوع دستور پخت کیک کاپوچینو خواهیم پرداخت. طرز تهیه کیک کاپوچینو اسفنجی با بافت نرم و لطیف و نحوه پخت کیک کاپوچینو سریع و آسان. متناسب با زمان و امکاناتی که در اختیار دارید، می توانید به هر دو شکل از طعم لذیذ کیک کاپوچینو لذت ببرید.

طرز تهیه کیک کاپوچینو با بافت اسفنجی

مهمترین تفاوت کیک کاپوچینو اسفنجی با مدل سریع و آسان، جدا کردن زرده و سفیدهٔ تخم مرغ و آماده کردن خمیر کیک در دو مرحله فرق دارد. برای آشنایی با جزئیات و نکات درست کردن کیک کاپوچینو اسفنجی با ما همراه باشید.

مواد اولیه برای طرز تهیه کیک کاپوچینو با خامه

  • شیر: 65 گرم
  • پودر کاپوچینو: 10 گرم
  • تخم مرغ: 5 عدد
  • اسانس وانیل: یک قاشق چایخوری
  • نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
  • روغن مایع گیاهی: 50 گرم
  • آرد سفید: 100 گرم
  • شکر: 100 گرم

در صورت تمایل به طعم های متفاوت، می توانید پودر کاپوچینو را یا پودر قهوه فوری ترکیب کنید. بعلاوه می توان از پودر قهوه با سایر طعم ها مثل کارامل برای پخت این کیک استفاده کرد.

دستور پخت کیک کاپوچینو اسفنجی

آماده سازی قالب و مواد اولیه

توصیه می گردد برای درست کردن کیک اسفنجی از قالب کمربندی بهره ببرید. در صورت استفاده از قالب کمربندی، دیواره بیرونی قالب خود را با فویل آلومینیومی به طور کامل بپیچید تا از نفوذ آب و بخار آب موجود در فر به کف قالب جلوگیری گردد.

  • با دستمال آغشته به اندکی روغن، دور قالب را چرب کنید و کف قالب کاغذ روغنی قرار دهید.
  • شیر را گرم نموده و پودر کاپوچینو را به شیر گرم اضافه کنید. سپس شیر و پودر کاپوچینو را به طور کامل با هم مخلوط کنید.
  • زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا نموده و هر یک را در ظرفی جداگانه بریزید.

درست کردن خمیر کاپوچینو

به ظرف حاوی زرده تخم مرغ، اسانس وانیل، نمک، روغن مایع و مخلوط شیر و پودر کاپوچینو را که پیش از این آماده نموده اید اضافه کنید. سپس آرد را روی این مخلوط الک کنید. حال همه این مواد را با همزن دستی به خوبی هم بزنید تا مایهٔ خمیری کشداری به دست آید.

هم زدن سفیده تخم مرغ

سفیده های تخم مرغ را که در ظرف جداگانه ای ریخته اید با همزن برقی هم بزنید. بعد از اینکه کمی سفیده ها را هم زدید و مخلوط به حالت فومی عایدی در حین هم زدن، کم کم شکر را نیز به مخلوط اضافه کنید.

  • به هم زدن ادامه دهید تا به مایه غلیظ و چسبناکی برسید که به سفیدی برف بوده و به اصطلاح سافت پیک (Soft Peak) نامیده می گردد. در این حالت، وقتی همزن را از ظرف خارج می کنید، جای پره های همزن داخل ظرف باقی می ماند. بعلاوه مواد به جای مانده روی پره ها فرم قله های نرم دارند و وقتی ظرف را خم می کنید، مایع حرکت نمی کند.
  • وقتی توده ٔ ابری به دست آمد، برای رسیدن به بافت بهتر هم زدن را ادامه ندهید. زیرا این کار باعث خواهد شد خمیر شما کم کم فرم مجذوب نماینده خودش را از دست بدهد.

مخلوط کردن خمیر کاپوچینو و ابر سفیده

میزانی از ابر سفیده تخم مرغ را در داخل ظرف حاوی خمیر کاپوچینو بریزید و با همزن دستی هم بزنید. وقتی مایه خوب مخلوط شد، مجدداً میزان دیگری از ابر سفیده را به مخلوط خود اضافه کنید. این کار را به همین ترتیب ادامه دهید تا کل خمیر کاپوچینو و ابر سفیده تخم مرغ با هم مخلوط شوند.

از آنجایی که ابر سفیده بسیار چسبناک است، برای جدا کردن بقایای آن از ظرف، از لیسک بهره ببرید. پس از اینکه دو خمیر را به خوبی با هم مخلوط کردید، دور ظرف حاوی خمیر نهایی را با لیسک هم بزنید تا حباب های آن خارج شوند.

قرار دادن خمیر نهایی در قالب

اضافه کردن خمیر کیک اسفنجی به قالب مرحلهٔ بسیار مهمی است. باید این کار را با حوصله و به آرامی انجام دهید تا در حین ریختن مایهٔ کیک داخل قالب، حباب دار نگردد. اگر با سرعت مواد را داخل قالب بریزید، حباب های زیادی تشکیل خواهند شد.

پس از اینکه مایه را به طور کامل داخل قالب ریختید، برای خارج کردن حباب های اضافه، یک سیخ چوبی را داخل مایه فرو ببرید و آن را به صورت دورانی داخل مایه حرکت دهید تا هر چه بیشتر یک دست گردد. می توانید چند بار قالب را روی میز بکوبید تا بیشتر صاف و یکدست گردد.

قالب را داخل فر قرار دهید

قبل از قرار دادن قالب در داخل فر، فر را گرم کنید و یک ظرف آب نیز داخل آن قرار دهید تا محیط فر مرطوب باشد و کیک شما بافت لطیف تری دارد. علت پوشاندن دور قالب با فویل آلومینیومی نیز همین موضوع است که رطوبت از درز کف، به داخل کیک نفوذ نکند.

  • قالب را به مدت 60 دقیقه در داخل فر با دمای 140 درجه سانتی گراد قرار دهید تا کاملاً بپزد. بعد از گذشت یک ساعت، دما را تا 150 درجه افزایش دهید و 5 الی 10 دقیقه دیگر صبر کنید تا کیک طلایی گردد.
  • زمان پخت ممکن است با توجه به میزان موادی که به کار برده اید و عملکرد فر شما متفاوت باشد. بنابراین پیش از خارج کردن قالب از فر، پخته شدن آن را کنترل کنید.

خروج کیک از فر و سرو آن

بعد از خارج کردن قالب از فر، به مدت 10 دقیقه آن را کنار بگذارید تا سرد گردد. پس از خنک شدن کیک، کف قالب را به آرامی روی میز بکوبید تا کیک از دیواره های قالب جدا گردد.

  • فویل آلومینیومی دور قالب را جدا نموده و سپس دیواره قالب (بخش کمربندی) را باز نموده و از کیک جدا کنید.
  • روی کیک خود یک کاغذ روغنی قرار داده و سپس روی آن بشقاب قرار دهید. سپس کیک را برگردانید طوری که کیک داخل بشقاب قرار گیرد.
  • به آرامی بخش کف قالب را از روی کیک بردارید. سپس کاغذ روغنی را از کف کیک جدا کنید.
  • در نهایت ظرف سرو انتخابی خود را روی کف قابل قرار داده و کیک را برگردانید.
  • کیک شما به زیباترین شکل ممکن آماده سرو است. نوش جان!

نکات مهم پختن کیک کاپوچینو اسفنجی

مهمترین و حساس ترین مرحله از پخت کیک اسفنجی، مرحله آماده کردن ابر سفیدهٔ تخم مرغ آن است. هر چقدر در زدن سفیدهٔ تخم مرغ حرفه ای تر عمل کنید. کیک شما بهتر خواهد شد. بعضی از نکات مفید در این زمینه عبارتند از:

  • از تخم مرغ تازه بهره ببرید. برای کنترل کردن این موضوع تخم مرغ را داخل ظرف آب بیندازید. اگر تخم مرغ به صورت افقی در کف ظرف نهاده شد یعنی تازه است. در صورتی که به صورت عمودی در کف ظرف نهاده شد یعنی چندان تازه نیست. ولی اگر تخم مرغ روی آب بالا آمد یعنی کاملاً کهنه است.
  • زردهٔ تخم مرغ، حاوی چربی است و کوچکترین اثر چربی، باعث می گردد سفیده خوب فرم نگیرد. برای اینکه زرده را به راحتی و به طور کامل از سفیده جدا کنید، این کار را زمانی انجام دهید که تخم مرغ سرد است. بعلاوه اگر لک یا رگه ای داخل سفیده باقی ماند، آن را به بقیه سفیده ها اضافه نکنید. چون کل مخلوط را خراب خواهد نمود.
  • سفیدهٔ تخم مرغ زمانی که به دمای محیط رسیده است بهتر فرم می گیرد. بنابراین بعد از اینکه زرده و سفیدهٔ تخم مرغ سرد را از هم جدا کردید، اجازه دهید تا هر کدام به طور جداگانه به دمای محیط برسند.
  • از ظرف مناسب بهره ببرید. ظرف شما باید ابعاد بزرگی داشته باشد تا سفیده به خوبی حجم بگیرد. بعلاوه ظرف و همزن باید کاملاً تمیز و خشک باشند. ظروف بلوری، پیرکس، مسی و سرامیک برترین نوع ظروف برای هم زدن سفیده هستند چون مواد را به خود جذب نمی نمایند.

دستور پخت کیک کاپوچینو خیس؛ آسان و سریع

برای پخت کیک کاپوچینو به روش آسان و سریع، زرده و سفیدهٔ تخم مرغ را از هم جدا نمی کنیم. در این روش کیک پزی، تقریباً تمام مواد در یک مرحله و با سرعت بیشتری با هم مخلوط می شوند. شما می توانید این کیک را داخل فر و یا داخل قابلمه و روی اجاق گاز درست کنید.

مواد اولیه کیک کاپوچینو

  • کره: 175 گرم
  • آرد سفید: 75 گرم
  • خامه کم چرب: 5 قاشق غذاخوری
  • پودر کاپوچینو: 2 قاشق غذاخوری
  • شکر سفید: 100 گرم
  • شکر قهوه ای: 75 گرم
  • تخم مرغ: 3 عدد درشت
  • اسانس وانیل: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک: یک دوم قاشق غذاخوری

مواد اولیه روکش کیک کاپوچینو

  • پنیر ماسکارپونه: 150 گرم
  • پودر قند: 5 قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو

دستور پخت کیک کاپوچینو آسان و سریع

قالب مورد علاقهٔ خود را چرب نموده و یا داخل آن کاغذ روغنی قرار دهید. میزانٔ قالب باید مناسب باشد و گنجایش حدود 900 گرم مواد کیک را داشته باشد.

  • خامۀ کم چرب و پودر کاپوچینو را روی شعلۀ اجاق گاز یا داخل مایکروویو میزانی حرارت دهید. سپس ظرف را تکان دهید تا خوب با هم مخلوط شده و خامۀ قهوه ای به دست آید.
  • برای روکش کیک، یک قاشق چای خوری از مخلوط خامه و پودر کاپوچینو را به پنیر ماسکارپونه اضافه نموده و هم بزنید. این مخلوط را در یخچال قرار دهید تا خنک گردد.

آماده سازی خمیر کیک

برای درست کردن خمیر، در مرحله اول کره و شکرها را با همزن برقی به مدت 3 الی 4 دقیقه هم بزنید. در سرانجام این مرحله، مخلوط خمیری نرمی به دست می آید که می توانید سایر موارد را به آن اضافه کنید.

  • زمانی که مخلوط نرم حاصل شد، تخم مرغ ها و اسانس وانیل را نیز به آن اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
  • پس از اینکه تخم مرغ ها به خوبی مخلوط شدند، ترکیب پودر کاپوچینو و خامه را که پیش از این آماده نموده اید به مایه اضافه نموده و مجدداً هم بزنید.
  • سپس نمک و آرد را اضافه نموده و به راحتی با لیسک هم بزنید تا خمیر نرم و روانی به دست آید.
  • در صورت علاقه می توانید در این مرحله میزانی مغز، مانند مغز گردو نیز به مایه ٔ کیک اضافه کنید.
  • اگر در مرحله هم زدن کره و شکر دچار مشکل می شوید و مواد شما به اطراف پراکنده می شوند، احتمالا به این علت است که ظرف شما به میزان کافی گود نیست و همزن را کاملاً عمودی نگه نداشته اید.

طرز تهیه کیک کاپوچینو بدون فر یا با فر

قالب مورد نظر را با کمی روغن چرب نموده و یا کل سطح داخلی شامل کف و دیواره ها را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس مایهٔ کیک را داخل قالب بریزید.

  • قالب را داخل فر که از قبل گرم شده و دمای آن 170 درجه است قرار دهید.
  • بعد از حدود 45 الی 50 دقیقه کیک آماده است.
  • در صورتی که از قابلمه برای پخت کیک استفاده می کنید، بعد از ریختن مایه داخل قابلمه، دم کنی روی آن بگذارید. سپس قابلمه را روی شعله پخش کن و حرارت میانه قرار دهید تا به مدت یک ساعت بپزد.

تزئین کیک با روکش ماسکارپونه و پودر کاکائو

پس از اینکه کیک پخته شد، قالب را از فر خارج نموده یا قابلمه را از روی شعله گاز بردارید و اجازه دهید تا کیک خنک گردد. سپس کیک را از قالب (یا قابلمه) جدا نموده و در ظرف دلخواه خود قرار دهید. حالا در ادامه طرز تهیه سس برای کیک کاپوچینو را به شما آموزش خواهیم داد:

  • برای روکش، مخلوط ماسکارپونه و مایه کاپوچینو را که پیش از این در یخچال قرار داده اید، با پودر قند مخلوط کنید. می توانید این کار را با همزن برقی انجام دهید.
  • روی کیک را با روکش پوشش داده و آن را با پودر کاکائو تزئین کنید.

جمع بندی

در این مقالۀ خبرنگاران نحوۀ درست کردن کیک کاپوچینویی را به شما آموزش دادیم. آنچه مهم است، آماده کردن مواد اولیه و پیروی از دستور پخت کیک می باشد.

طرز تهیه کیک های کاپوچینو با طعم های مختلف مثل کیک کاپوچینو شکلاتی هم دقیقا به همین شکلی است که شرح دادیم و فقط در بعضی جزئیات با دستور تهیه ذکر شده فرق دارد. اگر به هر علتی امکان تهیه این شیرینی را در خانه ندارید می توانید از سرویس شیرینی آنلاین بهره ببرید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 8 بهمن 1403 بروزرسانی: 8 بهمن 1403 گردآورنده: foroshgahak.ir شناسه مطلب: 2469

به "طرز تهیه کیک کاپوچینو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک کاپوچینو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید