16 نکته مهم محلبی زعفرانی لطیف و خوش بافت به روش اصیل ترکیه ای

به گزارش فروشگاه کوچک، محلبی زعفرانی یا مهلبیه زعفرانی یکی از انواع محلبی خوشمزه و مجلسی است. این دسر شباهت زیادی به دارد و اصالتی ترکیه ای و عربی دارد که با استفاده از شیر و در طعم های مختلف مثل همین محلبی زعفرانی درست می گردد. شما می توانید به سادگی این دسر مقوی را در منزل و با مواد اولیه ساده و در دسترس و بدون احتیاج به فر روی گاز آماده کنید. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه محلبی زعفرانی به روش مجلسی را به شما آموزش بدهیم.

16 نکته مهم محلبی زعفرانی لطیف و خوش بافت به روش اصیل ترکیه ای

طرز تهیه محلبی زعفرانی در یک نگاه

برای تهیه محلبی زعفرانی ابتدا میزانی زعفران را بسابید و آن را دم بگذارید تا رنگ بگیرد. سپس آرد را الک کنید و با نشاسته و شکر به خوبی مخلوط کنید. شیر سرد را به تدریج به مایه محلبی اضافه کنید و به طور مداوم هم بزنید تا مواد در شیر حل گردد.

سپس ترکیب به دست آمده را روی حرارت ملایم بگذارید و هم بزنید. در این بین زعفران غلیظ دم نموده را نیز اضافه کنید و مجددا هم بزنید. هم زدن را ادامه دهید تا محلبی غلظتی شبیه به فرنی پیدا کند. مایه محلبی را از روی حرارت بردارید و در ظرف مناسب بریزید. سپس صبر کنید تا سرد گردد و به دلخواه آن را تزیین کنید.

برای خواندن مواد لازم، مراحل و جزییات طرز تهیه محلبی با زعفران ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه مهلبیه زعفرانی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
شیر (سرد و ترجیحا پرچرب)2 لیوان فرانسوی دسته دار
نشاسته ذرت 4 قاشق غذاخوری
آرد گندم2 قاشق غذاخوری
شکر5 قاشق غذاخوری
زعفران (دم نموده غلیظ)2 قاشق غذاخوری
خلال پسته و خلال بادام و گل محمدیبرای تزیین محلبی زعفرانی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت محلبی زعفران: 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه محلبی زعفرانی مجلسی

برای تهیه یک دسر متفاوت ترکی که تا حدودی شبیه و است مطابق مراحل زیر پیش بروید تا یک محلبی زعفرانی خوش عطر و طعم داشته باشید.

مرحله اول: زعفران را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه محلبی زعفرانی، میزانی زعفران را به وسیله زعفران ساب یا هاون بسابید. سپس در یک ظرف مناسب بریزید و میزانی آب جوش به آن اضافه کنید و صبر کنید تا زعفران دم بکشد و رنگ بگیرد. به جای آب جوش از یخ نیز می توانید بهره ببرید. کافی است چند قطعه یخ را روی زعفران سابیده شده قرار دهید و صبر کنید تا یخ آب گردد و زعفران رنگ بگیرد.

شما می توانید زعفران را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: آرد، نشاسته ذرت و شکر را ترکیب کنید

ابتدا آرد را الک کنید تا ذرات درشت آن پشت الک بماند. این کار یاری می نماید آرد در محلبی زعفرانی و هنگام پخت گوله گوله نگردد. به آرد الک شده، نشاسته ذرت را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با آرد مخلوط گردد. سپس میزان لازم از شکر را اضافه کنید و مجددا همه مواد را با یکدیگر هم بزنید تا به صورت یکدست با هم ترکیب شوند.

شما می توانید برای تهیه آرد، نشاسته ذرت و شکر به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: شیر را اضافه کنید

در ادامه، شیر سرد را کم کم به ترکیب به دست آمده اضافه کنید و مواد را به صورت مداوم هم بزنید. هم زدن مواد اولیه را تا زمانی ادامه دهید که همه ذرات شکر و آرد در شیر سرد حل شوند و مایع یکدستی ایجاد گردد.

شما می توانید برای خرید شیر به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: مایه محلبی را مدام هم بزنید

در این مرحله از طرز تهیه محلبی زعفرانی، ترکیب شیر، شکر و آرد را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. سپس به صورت مداوم آن را هم بزنید.

مرحله پنجم: زعفران را اضافه کنید

در اواسط هم زدن و زمانی که مایه محلبی هنوز سفت نشده و خودش را نگرفته، زعفران غلیظ دم نموده را که از قبل آماده کردید نیز اضافه کنید. زعفران را با دیگر مواد هم بزنید تا به طور یکسان در سراسر محلبی پخش گردد.

هم زدن را تا جایی ادامه دهید که مایه محلبی زعفرانی غلیظ گردد و غلظتی شبیه فرنی پیدا کند. در این حالت محلبی را باید از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله آخر: محلبی زعفرانی را سرو کنید

حالا محلبی زعفرانی شما آماده است. آن را در ظروف مناسب بریزید و روی آن را به دلخواه با خلال بادام () و خلال پسته () و غنچه گل محمدی تزیین کنید. سپس، بین 15 دقیقه تا نیم ساعت صبر کنید تا محلبی زعفرانی تزیین شده کاملا خنک و آماده سرو گردد.

شما می توانید برای خرید خلال پسته و خلال بادام به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

نکات مهم در طرز تهیه محلبی زعفرانی در خانه

  • میزان شیرینی محلبی زعفران را بسته به ذائقه خود می توانید کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید.
  • در طرز تهیه انواع محلبی می توانید آرد را حذف کنید و فقط با نشاسته ذرت آن را آماده کنید.
  • اگر از آرد در طرز تهیه محلبی زعفرانی استفاده می کنید، بهتر است آرد گندم یا آرد برنج را به کار ببرید.
  • اگر فرصت کافی دارید، محلبی را در یخچال قرار دهید تا کاملا خودش را بگیرد و مزه ها به خوبی به خورد هم بروند.
  • شیر را حتما به تدریج به بقیه مواد محلبی اضافه کنید تا مواد گلوله گلوله نگردد.
  • شیر را حتما به صورت سرد با دیگر مواد مخلوط کنید. در غیر این صورت آرد و نشاسته به خوبی با شیر حل نمی شوند و گوله گوله می شوند.
  • زمانی که قابلمه محلبی را از روی حرارت برداشتید یک دور آن را هم بزنید تا رویه آن نبندد، سپس به درون ظرف سرو منتقل کنید.
  • محلبی به علت استفاده از نشاسته ذرت در تهیه آن خیلی زود می بندد. مدام آن را هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد.
  • حرارت را در تمام مراحل پخت روی حالت ملایم نگه دارید، تا محلبی به آرامی غلیظ گردد. این کار یاری می نماید تا محلبی زعفران کشدار گردد.
  • می توانید از انواع قالب های سیلیکونی برای شکل دادن به محلبی بهره ببرید. محلبی زعفران را داخل قالب بریزید و صبر کنید تا خودش را بگیرید و سپس آن را از قالب خارج کنید.
  • برای آنکه محلبی را به شکل رژیمی و در ورژن سالم تر آن درست کنید، شکر را حذف و عسل طبیعی را جایگزین آن کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن محلبی زعفرانی

چرا محلبی که درست کردم خیلی غلیظ و بیش از میزان سفت شد؟

اگر میزان شیر را کمتر از میزان لازم در نظر بگیرید محلبی خیلی سفت خواهد شد. در هنگام پخت محلبی اگر احساس کردید محلبی خیلی غلیظ شده میزانی شیر به آن اضافه کنید.

برای آنکه محلبی زعفرانی شکل مجلسی تری پیدا کند چه کار باید کرد؟

شما می توانید به دلخواه میزانی وانیل، گلاب یا هل به مایه محلبی اضافه کنید تا محلبی زعفرانی شما عطر و طعم بهتری پیدا کند. فقط در استفاده از وانیل دقت کنید چون میزان زیاد آن طعم تلخی به مهلبیه خواهد داد.

چرا محلبی تهیه شده با زعفران طعم تلخی پیدا می نماید؟

طعم تلخ محلبی به خاطر ته گرفتن آن و سوختنش روی حرارت است. برای جلوگیری از این اتفاق محلبی را به طور مداوم رو حرارت هم بزنید. اگر به محلبی وانیل اضافه نموده باشید ممکن است میزان آن زیاد باشد و طعم محلبی زعفرانی را تلخ نموده باشد.

برای لطیف شدن بافت محلبی چه کار می توان کرد؟

با اضافه کردن کره یا خامه به مواد اولیه محلبی زعفرانی، بافت محلبی لطیف تر خواهد شد. فقط اجازه دهید کره در دمای محیط بماند و نرم گردد.

چرا نباید شیر گرم را با آرد و شکر مخلوط کنیم؟

برای تهیه محلبی باید آرد، شکر و نشاسته را با شیر سرد مخلوط کنید. سپس، این ترکیب را روی حرارت قرار دهید. در غیر این صورت، آرد یا نشاسته به خوبی با شیر ترکیب نشده و گلوله می گردد.

چرا آرد در محلبی به صورت گلوله گلوله دیده می گردد؟

به دو علت آرد در محلبی با زعفران گلوله می گردد:

  • آرد به خوبی الک نشده است؛
  • شیر به صورت گرم با بقیه مواد ترکیب شده است.
منبع: افق کوروش
انتشار: 23 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 23 اردیبهشت 1404 گردآورنده: foroshgahak.ir شناسه مطلب: 2499

به "16 نکته مهم محلبی زعفرانی لطیف و خوش بافت به روش اصیل ترکیه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "16 نکته مهم محلبی زعفرانی لطیف و خوش بافت به روش اصیل ترکیه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید