طرز تهیه و پیچیدن دلمه کلم مجلسی
به گزارش فروشگاه کوچک، یکی از غذاهایی که در سفره های مجالس خودنمایی می کنند، انواع دله (دلمه کلم ، برگ مو، بادمجان، فلفل دلمه ای، گوجه و ...) است. اگر تا الان فکر می کردید که درست کردن و پیچیدن دلمه کاری خارق العاده است، این دستور پخت را دنبال کنید. در این مقاله قدم به قدم طرز تهیه و پیچیدن دلمه همراه سی دلمه را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه دلمه کلم پیچ
- 1 عدد کلم بزرگ
- 7 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- یک چهارم فنجان کشمش یا 2 قاشق غذاخوری شکر
- 2 قاشق غذاخوری سرکه
- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- 2 پیمانه برنج
- 1 استکان لپه
- 1 کیلوگرم سبزی دلمه (تره، گشنیز، جعفری، ترخون، مرزه، شوید، نعنا، پیازچه)
- 400 گرم گوشت چرخکرده
- 2 عدد پیاز
- 1 قاشق چای خوری پاپریکا
- 1 حبه سیر
طرز تهیه دلمه کلم پیچ
ابتدا برگه های کلم را جدا کرده و داخل یک قابلمه بزرگ بچینید. داخل قابلمه میزانی آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید. وقتی که برگ ها نرم شدند آن ها را داخل سبد بریزید تا خنک شوند.
پیازها را نگینی خرد کرده و داخل قابلمه با روغن سرخ کنید. گوشت چرخکرده را اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ داده و پخته شود. نمک و زردچوبه و رب اضافه کنید. قابلمه را از روی حرارت بردارید.
لپه را با میزانی آ بگذارید تا بپزد. برنج را هم با میزانی نمک نیم پز کنید. سبزی دلمه را هم بشویید و خرد کنید.
برنج نیم پز، سبزی و لپه را به قابلمه گوشت و پیاز اضافه کنید. میزانی از رب را برای تزیین کنار بگذارید و مابقی را با میزانی روغن رقیق کنید و به مواد اضافه کنید. حبه سیر را هم داخل مواد رنده کنید. پودر پاپریکا را هم اضافه کنید و مواد را کاملا هم بزنید. حالا نوبت به پیچیدن دلمه است. برگ دلمه را پهن کنید و مواد را به نسبت برگ روی وسط برگ بچینید و مثل بقچه بپیچید. به همین صورت با تمام مواد دلمه درست کنید و داخل قابلمه بچینید. 4 تا 5 لیوان آب، 3 قاشق روغن و میزانی نمک اضافه کنید و
در قابلمه را ببندید و روی حرارت قرار دهید تا دلمه بپزد.
سس دلمه
- برای تهیه سس 2 قاشق غذاخوری شکر، 4 قاشق رب گوجه، سرکه و میزانی نمک و روغن را با هم ترکیب کنید و روی تمام دلمه ها بریزید.
- صبر کنید تا سس دلمه خوب به خورد دلمه برود. وقتی آب دلمه تمام شد غذا آماده است.
- تمام مراحل پخت، شعله را در حالت ملایم قرار دهید.
- برای جلوگیری از ته دریافت دلمه ها، کف قابلمه یک لایه برگ قرار دهید، سپس دلمه ها را روی آن بچینید.
این سس نیز در تهیه دلمه بادمجان و تهیه دلمه گوجه فرنگی نیز کاربرد دارد.
منبع: کتاب کاله